2/9/09

Ο Μουν δανεικός στον ΠΑΟΚ


Την τελευταία μέρα των μεταγραφών ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε μια κίνηση διόρθωσης του ρόστερ, με τον δανεισμό για έναν χρόνο του δεξιού μπακ του Παναθηναϊκού Μπράις Μουν. Τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου είναι τα εξής:

Ο παίκτης θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του νοτιοαφρικανικού ποδοσφαίρου και είναι εν ενεργεία διεθνής (αναπληρωματικός δεξιός μπακ της εθνικής ανδρών Νοτίου Αφρικής)

Θα λείψει όλο τον Ιανουάριο προκειμένου να συμμετάσχει στο Κόπα Άφρικα, ενώ το καλοκαίρι αναμένεται να συμμετάσχει στο Μουντιάλ, το οποίο μάλιστα διοργανώνει η χώρα του.

Τον Ιούνιο έμπλεξε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην πατρίδα του και κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο μιας κοπέλας. Εκκρεμεί δικαστήριο εις βάρος του, πολλοί δε είπαν ότι αν δεν ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής θα βρισκόταν ήδη στη φυλακή. Το γεγονός έχει επηρεάσει ψυχολογικά τον 23χρονο παίκτη, και έκτοτε είναι σκιά του εαυτού του.

Το καλοκαίρι η Γουέστ Χαμ προσέφερε 1,5 εκατομμύριο ευρώ στον Παναθηναϊκό για την απόκτησή του, αλλά αυτός αρνήθηκε. Τελικά όμως θεώρησαν ότι ο Μαρίνος του Ατρομήτου αποτελεί μεγαλύτερο ταλέντο, και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δανεισμό του Μουν για έναν χρόνο στον οποίο θα είναι έτσι κι αλλιώς απασχολημένος με το θέμα του δυστυχήματος, αλλά και το Κόπα Άφρικα.

Ο Μουν είναι ένα μπακ στο στυλ του Λίνο, δηλαδή τα προσόντα του είναι κυρίως επιθετικογενή, μπορεί να αγωνιστεί δε και στα χαφ.

Παράλληλα με το δανεισμό του Μουν από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ και την μεταγραφή του Μαρίνου από τον Ατρόμητο στον Παναθηναϊκό, πωλήθηκε και ο Αναστασάκος από τον ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο, για 70 χιλιάρικα απ' ό,τι έμαθα. Μερικοί συνδυάζουν τις τρεις μεταγραφές σε ένα τρίγωνο. Κάποιοι άλλοι σχολιάζουν το γεγονός ότι είναι η πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια που ο Παναθηναϊκός δανείζει παίκτη στον ΠΑΟΚ. υπενθυμίζω Τόργκελε-Χαραλαμπίδης-Τσίγκας, Δάρλας, Μουν...

Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ θα καλύψει ολόκληρο το συμβόλαιο του Μουν, γύρω στα 150 χιλιάρικα μόνο. Η δε ρήτρα αγοράς ορίστηκε στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

12 σχόλια:

NdN είπε...

Αν ο Σαντος και ο Βρύζας πιστεύουν ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ είναι καλοδεχούμενος. Νομίζω έκεί πρέπει να μείνουμε όλοι και όχι σε θεωρίες συνωμοσίας.

NdN είπε...

Φυσικά και δεν εννοούσα εσένα, αλλά κάποια που διαβάζω εδώ και εκεί (για να μην παρεξηγηθώ).

Panagiotis είπε...

Τάκολα και NdN,
μας πρήξανε με τα τρίγωνα και τις συνωμοσίες, οι γαύροι κυρίως. Από όλους τους παίχτες που πήραμε δανεικούς από τον βάζελο, ο μόνος που άξιζε ήταν ο Δάρλας, τον οποίο τον είχαν μεταξύ πάγκου και κερκίδας να θυμάμαι καλά. Ο Τόργκελε παρ' όλο που ήταν σκυλί και προσπαθούσε ήταν παλτό. Ο Τσίγκας δεν ήθελε να παίξει στον ΠΑΟΚ επειδή ήταν μάγκας. Ας πάει να παίξει στην Κέρκυρα τώρα, γιατί άσχημα θα του καθόταν να έχει προπονητή τον Σάντος και να μάθει πέντε πράγματα.

Για τον Μουν μου φαίνεται λίγο παράξενο που τον πήραμε, γιατί θα είναι φευγάτος για μεγάλο διάστημα. Το μόνο που μπορώ να δω σαν σκέψη είναι να χρησιμοποιηθεί ώσπου να γίνουν καλά οι Αραμπατζής και Σνάουτσνερ και στα μέσα της χρονιάς να τον στείλουμε πίσω. Και φυσικά η δεύτερη σκέψη είναι ότι τον πήραμε για να τα κάνουμε πλακάκια με το βάζελο και να τορπιλίσουμε τον γαύρο. Τορπιλίζεται ο γαύρος με τον θείο καπετάνιο? Τον αρχηγό της μαμουνιάς?

Ανώνυμος είπε...

Γύρω γύρω όλοι...
1 | 9 | 2009 - Ποδόσφαιρο


Όλα όσα συνέβησαν την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν αυτό που έχουμε επισημάνει αρκετό καιρό τώρα. Για την ακρίβεια από τα περυσινά πλέι οφ του πρωταθλήματος. Δηλαδή, πως υπάρχουν "συγκοινωνούντα δοχεία" στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι κάποιοι λειτουργούν "ομαδικά" με έναν και μόνο στόχο. Την εκθρόνιση του Ολυμπιακού. Μόνο που αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχουν.

Απ΄ όλα, λοιπόν, έχει ο μπαξές. Χορηγίες, διευκολύνσεις, δανεικούς παίκτες, στα οποία συμμετέχουν μονίμως συγκεκριμένες ομάδες. Το πανηγυράκι που έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα μεταξύ πολυμετοχικού-ΠΑΟΚ-Ατρομήτου, με τον Μαρίνο, τον Μουν και τον Αναστασάκο, είναι χαρακτηριστικό. Στους παραπάνω προσθέστε, τη Λάρισα (του Μάλαρτζ) στην οποία κατέληξε την τελευταία στιγμή ο Μελίσσης, αλλά και την Καβάλα που γέμισε από δανεικούς (Λεοντίου, Σιόντης, Σταμπονζλίεφ) προερχόμενους από την Παιανία. Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα που θέλουν να οδηγήσουν ορισμένοι τα πράγματα. Πως επιθυμούν να παιχθεί φέτος το "παιχνίδι". Ποιές είναι οι υπόγειες διαδρομές, οι οποίες συνδέουν συγκεκριμένα πρόσωπα. Ανθρώπους που βρέθηκαν στα πιο υψηλά αξιώματα της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ και οι οποίοι θέλουν να εξακολουθήσουν να έχουν ενεργό ρόλο στα πράγματα. Τα οποία προσπαθούν μαζί με κάποιους άλλους μαζί, εκμεταλλευόμενοι και καταστάσεις, να οδηγήσουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Επίσης, εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλα "μηνύματα" που έχουν σταλεί στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα. Τα οποία προέρχονται από τη διαιτησία. Οι αλλαγές στους πίνακες, που πήραν ένα... λαχανί χρώμα και τα πρώτα σφυρίγματα σε αυτές τις δύο αγωνιστικές, λένε πολλά, για όσους μπορούν και ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές. Ο Ολυμπιακός οφείλει να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα. Κι εκτός από το προσπαθήσει να προστατέψει τα συμφέροντά του, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δίνει καθαρές και πειστικές "απαντήσεις" εντός αγωνιστικού χώρου, όπως εκείνη την περασμένη Κυριακή στο Αλκαζάρ. Είναι μόνος, εναντίον όλων, αλλά έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να αντέξει την πίεση, το βάρος και να υπερπηδήσει (φθάνοντας σε συνεχόμενες κατακτήσεις νταμπλ) όποια εμπόδια κι αν ορθώσουν στον δρόμο του.

Γιά τήν αντιγραφή Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Τελευταία μέρα των μεταγραφών... Ο Τεν Κάτε ξυπνάει έχοντας δει σε όνειρο τον Μαρίνο. Παίρνει τηλέφωνο τον Πατέρα ζητώντας την απόκτησή του εδώ και τώρα...

Λίγες ώρες αργότερα ο Μαρίνος από τον Ατρόμητο μετακομίζει στον Παναθηναϊκό, την ίδια ώρα που ο Μουν από τον Παναθηναϊκό μετακομίζει στον ΠΑΟΚ, την ίδια ώρα που ο Αναστασάκος από τον ΠΑΟΚ μετακομίζει στον Ατρόμητο!

Τελικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο το παρασκήνιο έχει μόνο ένα όνομα: Κόκκαλης! Ο,τι άλλο γίνεται είναι όμορφα και αγγελικά πλασμένο...

Panagiotis είπε...

Άϊντε ρε βλάκα, γιατί βλάκας είσαι. Γυρνάς από μπλόγκ σε μπλόγκ και γράφεις τις παπαριές του gaybros.gr
Είπαμε, όταν μεγαλώσεις να γίνεις Θου Βου ή σεναριογράφος.

Ανώνυμος είπε...

Γιά δείτε καλά τό γκόλ πού σας έβαλε ο καραβούτας πέρισυ. Όλη η άμυνά σας τού ανοίγει διάδρομο γιά νά σουτάρει ελεύθερος.Σκέφθηκε κανείς από σας γιατί ο βάζελος σας έδωσε 7 εκατ. γιά Μελίση καί Χριστοδουλόπουλο καί δέν ακούμπισαν μπάλα!!Γιατί είσαστε παράρτημα τού βάζελου μακεδονομάχοι τής πλάκας. Εσείς πού μιλάτε γιά τό κράτος τών Αθηνών είσθε ο τσάτσος τού πιό διεφθαρμένου εκπροσώπου του.
Αυτά . Σταματάω νά σάς ανοίγω τά μάτια ,αλλά κοιτάξτε ποιός θά γίνει ο νέος Βόκολος(γιά τίς ... υπηρεσίες του έγινε υπάλληλος στή Παιανία). Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, τι έγινε, ρε μάγκες, με την υπόθεση του Μουν και το δανεισμό του στον ΠΑΟΚ;
Ναι, ναι, ξέρω, έκανε πίσω ο ΠΑΟΚ υπό το φόβο της έκρηξης όλης αυτής της έντονης αντίδρασης απ’ τον κόσμο και «πατώντας» πάνω στο επιχείρημα του «βέτο» που έθεσε ο Παναθηναϊκός, να μην αγωνίζεται ο παίκτης στα μεταξύ τους παιχνίδια, ακύρωσε τη συμφωνία.

Μην ψαρώνετε, βέβαια. Σιγά μην ακύρωσε γι’ αυτό το λόγο τη συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή. Απλώς, αφουγκράστηκε ο Ζαγοράκης την αντίδραση, είδε ότι τώρα τα πράγματα δεν είναι όπως πέρσι, που τσίμπησε τον Δάρλα δανεικό και πούλησε διαδοχικά Χριστοδουλόπουλο, Μελίσση στον Παναθηναϊκό δίχως να κουνηθεί φύλλο, και είπε να το μαζέψει το έργο.
Δεν ξέρω, βέβαια, μην τυχόν και προλαβαίνει να ακυρώσει και ο ΠΑΟΚ την πώληση (!!!) του… Αναστασάκου στον Ατρόμητο!
Ποιος ο λόγος, δηλαδή, να πάει τώρα στο Περιστέρι ο παίκτης;

Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω, όμως. Πώς είναι δυνατόν ένα τόσο ΜΕΓΑΛΟ θέμα, ένα πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ ζήτημα, που έχει θορυβώδη αντίκτυπο στη Θεσσαλονίκη, σε σημείο τέτοιο που ν’ ακυρώνει μία συμφωνία, πέρασε τόσο στο… ντούκου απ’ την πλειονότητα του Τύπου!
Τι έγινε, αλήθεια; Δεν ήταν ενδιαφέρουσα αυτή η μετακίνηση; Δεν προκαλεί απορίες πώς ο Παναθηναϊκός άφησε τον «εις εκ των καλύτερων δεξιών μπακ της Ευρώπης», κατά δήλωση Νικόλα Πατέρα, να πάει στον ΠΑΟΚ;
Και δεν ενίσταται κανείς πώς έναν ποδοσφαιριστή που εσχάτως «βάφτισε» ως προβληματικό ο Παναθηναϊκός, για να μπορέσει να τον διώξει, δέχτηκε να τον πάρει ο ΠΑΟΚ; Διότι, αν όντως έχει μείνει ψυχολογικό τραύμα στον Μουν απ’ το τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε (άθελά του) στην πατρίδα του το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ γιατί τον πήρε; Επειδή έχει καλή… ψυχολόγο στις ακαδημίες ο Ζαγοράκης;

Και εννοείται ότι πίσω απ’ την περίπτωση Μουν και απ’ το αλισβερίσι αυτό του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, που άρχισε με τον Σαλπιγγίδη, συνεχίστηκε με τον Χριστοδουλόπουλο, τον Μελίσση και τον Δάρλα, κρύβονται πολλά ακόμα.
* Με τη Λάρισα και τους Μάλαρτζ, Μελίσση.
* Με τον Ατρόμητο και τον Μαρίνο, αλλά και τον… Πόποβιτς.
* Με την Καβάλα και τους Σιόντη, Λεοντίου.
Και πάει λέγοντας…
Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι, όμως: ΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να απορήσει; Να ασχοληθεί μ’ αυτό το θέμα; Να το στηλιτεύσει ή, έστω, να… θαυμάσει το πρωτάθλημά μας;

Στη Θεσσαλονίκη, βέβαια, γίνεται χαμός. Ο Ζαγοράκης δεν τους έπιασε στον… ύπνο όπως πέρσι και ο κόσμος αντέδρασε. Μία καλή εφημερίδα, η «Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης», έκανε λόγο πρωτοσέλιδα για: «Έκτακτο παράρτημα». Στις εσωτερικές της σελίδες εξήγησε: «Επειδή ο Παναθηναϊκός ήθελε να πάρει τον Μαρίνο από τον Ατρόμητο, έπρεπε ο ΠΑΟΚ να του δώσει τον Αναστασάκο και να φορτωθεί τον Μουν με τον οποίο γελάγανε οι ΠΑΟΚτσήδες στον αγώνα με την Ατλέτικο. Κι εντάξει, θέλει ο Παναθηναϊκός να κάνει τη δουλειά του. Γιατί δεν κάνεις κι εσύ τη δικιά σου παίρνοντας τον Κλέιτον; Γιατί κάνεις το ίδιο λάθος με τον Δάρλα; Γιατί δεν έβαλες μυαλό με το περσινό; Και μετά κακολογείς αυτούς που σε λένε παράρτημα…».
Ε, τι άλλο να πει;

Παρακολουθούμε το πρωτάθλημα των δανεικών και των βοηθών.
Μουν… καπέλο το κατάντησαν!

takola είπε...

Τάσο, πιπεράκια, ή όπως αλλιώς σε λένε,

βασικά αυτό είναι μπλογκ για όσους αγαπάνε τον ΠΑΟΚ (όπως λέει και ο τίτλος του), αλλά είσαι κι εσύ καλοδεχούμενος, υπό τρεις όρους:
α) να είσαι κόσμιος και να δείχνεις τον απαιτούμενο σεβασμό στον ΠΑΟΚ,
β) να μην αντιγράφεις κατεβατά από οπαδικά σάιτ άλλων ομάδων, αλλά να μας λες με συντομία και σαφήνεια τη δικιά σου προσωπική γνώμη, και
γ) να χρησιμοποιείς ένα σταθερό και συγκεκριμένο όνομα.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην κάνετε ότι δεν θυμάστε, θα σας θυμίσω εγώ:
* Με την ΑΕΚ τα βρήκε στα… μυστικά για τη ρήτρα του Κατσουράνη. Στα 5 εκατ. ευρώ είχε οριστεί αυτή, σε περίπτωση που ο παίκτης επέστρεφε απ’ την Μπενφίκα σε άλλη ελληνική ομάδα, αλλά η ΑΕΚ δέχθηκε να πάρει μόλις 900.000 ευρώ. Τα είπανε, τα συμφωνήσανε προφανώς.
* Με την ΑΕΚ, πάλι, ο Παναθηναϊκός ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Θανόπουλος ζητούσε τον Μάντζιο, ο Πατέρας τον παζάρευε, μετά ήθελε τον Σκόκο κι έδινε Μάντζιο-Κλέιτον, ο πρόεδρος της ΑΕΚ (και της Σούπερ Λίγκας, για να μην ξεχνιόμαστε…) αρνούνταν, και πάει λέγοντας. Σκεφτείτε, δηλαδή, τι θα γινόταν αν ο Ολυμπιακός μιλούσε με τόση άνεση με την ΑΕΚ για ανταλλαγή παικτών! Ή τον ΠΑΟΚ…
* Με τον ΠΑΟΚ υπήρχε συνέχεια στην… ανταλλαγή πληθυσμού: μετά τον Σαλπιγγίδη, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μελίσση, άλλος παίκτης δεν άφησε τη Θεσσαλονίκη για την Παιανία. Το αντίθετο δρομολόγιο, όμως, ακολούθησε ο Μουν. Όπως ο Δάρλας πέρυσι. Και ποιος ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος! Αλλά κοντά είναι ο Δεκέμβριος, θα μάθουμε…
* Στη Λάρισα πήγε το καλοκαίρι ο Μάλαρτζ απ’ τον ΟΦΗ (ναι, ναι, απ’ τον… ΟΦΗ!), πήγε ο Σίμιτς απ’ τον ΟΦΗ (απ’ τον ΟΦΗ, απ’ τον ΟΦΗ…) και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ο Μελίσσης απ’ τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης που αποκτήθηκε πέρυσι έναντι 2 εκατ. ευρώ, δόθηκε στην… ξεφτίλα!
* Ο Ατρόμητος πήρε Πόποβιτς, Σφακιανάκη (ναι, βρε. Απ’ τον ΟΦΗ!), αλλά και… Αναστασάκο!
* Η Καβάλα συμπλήρωσε «τριάδα» με παίκτες απ’ τον Παναθηναϊκό, αποκτώντας τους Σιόντη, Λεοντίου, Σταμπολζίεφ!
* Στον Άρη δεν πήγε κανείς. Εκεί κάνει κουμάντο ο Γιάννης Κόντης. Αποκαλούμενος και ως «κουμπάρος»…
* Ούτε στον Πανιώνιο πήγε. Ο Τσακίρης δεν παίρνει δανεικούς, άλλωστε. Μόνο φιλίες κάνει…
* Στον Λεβαδειακό δεν ήθελε να πάει! Ο Δημούτσος. Ο Παναθηναϊκός είχε όλη την καλή διάθεση, αλλά συχνά αυτή δεν φτάνει. Γι’ αυτό και ο διεθνής με τις Ελπίδες μέσος θα κάνει τώρα προπόνηση με τους Μάντζιο, Τζιόλη, Κλέιτον και λοιπούς… αντιρρησίες!

Όλα αυτά τα ωραία έγιναν αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Σε κανέναν δεν έκαναν εντύπωση!
Καταλαβαίνετε, όμως, τι ωραίο πρωτάθλημα θα δούμε φέτος. Και πόσα… ντέρμπι θα έχουμε. Ένθεν κακείθεν…
Τάσος

DonMits είπε...

απορώ γιατί τον ανέχεσαι.

Εγώ έσβησα τα σχόλιά του / τις αντιγραφές του από το blog μου. Είπαμε δημοκρατία κλπ, αλλά κι η παπαριές έχουν όριο...

Panagiotis είπε...

Τάσο,

η 5άρα που φάγατε στην Κρήτη ήταν λόγω παραρτήματος.

Άτιμο παράρτημα, τί μας κάνεις. Όλοι εναντίον του γαύρου ρε 'συ.